Novinář a spisovatel Jaroslav Kmenta

Volný čas, Kurzy, vzdělání, konference

Beseda a autogramiáda spisovatele a novináře Jaroslava Kmenty se zaměří na novou knihu Gangster Ka Afričan Film vs. Realita. V rámci programu proběhne křest audioknih Padrino Krejčíř – Afričan a Padrino Krejčíř – Gangster. Vydavatelem audioknih je Audiotéka.

 

Kniha o filmech Gangster Ka a Gangster Ka: Afričan popisuje zákulisí z natáčení filmů inspirovaných knihami o Radovanu Krejčířovi. Kniha obsahuje manuál k pochopení, kdo je kdo ve filmu a v realitě, rozhovory s aktéry a přes 120 barevných fotografií.

 

Audiokniha Padrino Krejčíř – Afričan přináší dosud neznámá fakta ze zákulisí života Krejčíře, který utekl z České republiky, aby se vyhnul vězení za miliardové podvody a přípravu vraždy. Děj se odehrává v Jihoafrické republice, kde Krejčíř žije od roku 2007. Od té doby došlo v JAR v Krejčířově okolí ke dvanácti vraždám. Čte Pavel Rímský.

Příznivci Jaroslava Kmenty se v audioknize Padrino Krejčíř - Gangster dozvědí o vyšetřování zločineckých aktivit Radovana Krejčíře. Tento titul vrátí posluchače na začátek kariéry Krejčíře do devadesátých let a na přelom tisíciletí. Posluchači se dozví, jak Krejčíř začínal, jaké podvody plánoval, proč se na něj zaměřila policie a co vedlo k tomu, že se dal na dráhu gangstera.


Jaroslav Kmenta je novinář, spisovatel a nakladatel. S novinařinou začínal už v revolučních dobách roku 1989. Narodil se v Nymburce, vystudoval gymnázium a pak Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. V roce 1989 ještě jako student zakládal v Nymburce Občanské fórum. Rok nato byl zvolen do místního městského zastupitelstva. Kromě MF DNES působil též ve zpravodajské agentuře ČTK a redakcích periodik Zemské noviny, Super, Impuls nebo Instinkt. Jeho články odhalující korupci či spojení mafie a politiky dovedly k rezignaci řadu politiků (např. Jana Rumla, Ivana Pilipa, Stanislava Grosse či Egona Lánského). Kvůli jeho knize Kmotr Mrázek II – Krakatice přijali politici tzv. náhubkový zákon, který médiím zakazuje zveřejňovat odposlechy. Za svou kariéru napsal několik knih, které se staly bestsellery. V roce 2005 založil vydavatelství JKM. V září 2015 vstoupila do kin pod názvem Gangster Ka první část dvoudílného thrilleru inspirovaného osudy Radovana Krejčíře. V listopadu 2015 se v kinech začal promítat film Gangster Ka: Afričan. Oba filmy vznikly podle jeho knih.

 

Soutěž o nejkrásnější omalovánku! Vymalujte omalovánku v kavárně Domu knihy a zapojte se do soutěže o knihu. Více informací na www.knihcentrum-ostrava.cz/Vymaluj-a-vyhraj.

NOVINKA – 10% sleva na vybrané tituly uvedených autorů je platná od 1. 1. 2016 do dne události.

 

Po celý měsíc leden bude v Domě knihy Knihcentrum probíhat akce „Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš“.

 

Během měsíce ledna se můžete zúčastnit slosování o vstupenky do Železničního muzea moravskoslezského.

 

Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

 

 

Všechny akce jsou ZDARMA.









Termíny