Klára Bártová a její rok s Patrikem

Volný čas, Kurzy, vzdělání, konference

 

Novela Kláry Bártové Rok Patrika je o šikovném podvodníčkovi, o lásce, ale hlavně o zmařených iluzích a o domácím násilí. Autobiografické vyprávění o tom, co může potkat každého z nás. Setkejte se s autorkou osobně ve středu 27. ledna v Domě knihy Knihcentrum.

 

Rok Patrika je prvotinou autorky Kláry Bártové. Inženýrka ekonomie a matka tříleté dcery vypráví bez obalu svůj vlastní příběh. S nadhledem a vtipnými momenty je možné prožít jeden velmi důležitý rok v životě hlavní hrdinky s ní. Příběh, který poučí, varuje, motivuje i pobaví.  Rok Patrika je knihou, která zachycuje hned několik fenoménů. Problematiku seznamování žen po třicítce pod vlivem tikotu biologických hodin, obratnost sňatkového podvodníka i typickou charakteristiku manipulativního sociopata s agresivními sklony. Příjemné seznámení dvou mladých lidí se poměrně záhy sveze do ryzího domácího násilí psychického i fyzického rázu. Novela odkrývá nitro a myšlenkové pochody hlavní hrdinky, která dobrovolně stráví rok po boku tyrana. Rok Patrika není žádná přeslazená červená knihovna, jak by se mohlo na první pohled zdát. Naopak. Je to skutečný příběh o skutečném životě. Cílovou skupinou jsou ženy 25 +, ale díky nadsázce a humorným pasážím se líbí i mužům.

Klára Bártová, autorka pocházející z Hradce Králové, je matkou tříleté dcery. Vystudovala šestileté gymnázium, vyšší odbornou školu podnikatelskou a dále pokračovala studiem na Evropském polytechnickém institutu se specializací v oboru Finance a daně. Později se stala inženýrkou ekonomie na České zemědělské univerzitě v Praze a získala i titul MBA pod záštitou španělské univerzity ESMA. Pracuje již přes osm let jako exportní logistička, interní auditorka a koordinátorka bezpečnosti pro oblast logistiky ve významné americké společnosti. Od útlého dětství chtěla psát, vždycky jí ale připadalo, že žádné její téma není takové, aby si zasloužilo knižní podobu. Potom potkala „Patrika“ a zažila zlomový rok svého života, se kterým se rozhodla svěřit. Autorka se snaží o další osvětu prostřednictvím řady besed a také spolupracuje se Silvií Dymákovou na projektu Příběhy lidí (pribehylidi.cz), který je velmi zajímavým počinem a bude mít ještě vyústění v roce 2016.

 

Soutěž o nejkrásnější omalovánku! Vymalujte omalovánku v kavárně Domu knihy a zapojte se do soutěže o knihu. Více informací na www.knihcentrum-ostrava.cz/Vymaluj-a-vyhraj.

 

NOVINKA – 10% sleva na vybrané tituly uvedených autorů je platná od 1. 1. 2016 do dne události.

 

Po celý měsíc leden bude v Domě knihy Knihcentrum probíhat akce „Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš“.

 

Během měsíce ledna se můžete zúčastnit slosování o vstupenky do Železničního muzea moravskoslezského.

 

Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

 

 

Všechny akce jsou ZDARMA









Termíny